АНКОС-66 ЕООД - Пожарогасене АГС, E-mail: info(@)ankos.eu Tel:+359-885-775821; +359-885-021131; Fax: +359-2-9431910

 
Аерозолните генератори:
    - отговарят на изискванията на N54
    - CEN/TR 15276:2009
    - имат експертно заключение НСПАБ
    - неколкократно по-евтини
    - не се презареждат
    - лесен монтаж
    - не е необходима тръбна разводка
    - няма помпи
    - не пречат при окабеляване и др.
    - аерозолът не влияe на кислорода!!!
    - аерозолът не е отровен!
    - аерозолът е екологично чист
    - гасят под напрежение
    - не повреждат техниката
    - гасят и в труднодостъпни места

Автоматизирани системи:
    - подробна информация

Аавтономни системи:
    - подробна информация

За ръчно (оперативно) ползване:
    - подробна информация

пожароизвестяване

АГС-5 - описание
Ексклузивен дилър за България на
НПГ Гранит Саламандра, Русия

АЕРОЗОЛЕН ГЕНЕРАТОР ЗА ОПЕРАТИВНО ПРИЛОЖЕНИЕ - АГС-5

     Какво е това?
     АГС-5 - иновативна разработка на руските учени, позволяваща за минимално време да се погасят пожари в помещения без изградени противопожарни системи.
     Устройството е предназначено предимно за ръчно задействане, след което се хвърля в горящото помещение. Стартиращата система сработва със закъснение от 7-10 секунди, което спокойно позволява да бъде безопасно хвърлено в огъня.
     При по-големи помещения се хвърлят няколко "гранати", които постигат необходимата концентрация на аерозол в помещението.

     Преимущества
     АГС-5 не е класически пожарогасител!
     При класическите прахови, пенни или СО2 пожарогасители е задължително да сте в близост до горящото помещение, което предразполага за редица рискови ситуации - изгаряния, травми, срутвания, задушаване и т.н. При използването на АГС-5 всички тези фактори са минимизирани или напълно изключени!
     Ако огънят е обвзел стени, тавани, мебели - обикновенният пожарогасител е безпомощен, а изчакването на пожарникарската помощ изисква време, помещенията и сградите като цяло претърпяват огромни щети, хората си губят имуществото, бизнесът - стоката.
     Аерозолният генератор АГС-5 е безспорен лидер в системите за бързо реагиране за гасене на пожари. След като се хвърли в помещението - не е необходимо хората да са в близост до огъня. За аерозолът е без значение дали цялото помещение е обвзето от пламъци или само един ъгъл. Принципът му на действие като разрушава верижната реакция при горенето дава мигновен резултат и огъня спира.
     АГС-5 дава възможност за гасене на пожари на места отдалечени от водни източници, намиращи се далеко от други населени пунктове.
     Не на последно място - достойнството на сухото гасене! Не засегнатото оборудва остава годно за употреба и няма щети за околните помещения.
     Себестойността на аерозолният пожарогасител АГС-5 е ниска, а експлоатационни разходи няма. Съхранява се в близост до помещението.
     Компактни размери - само 4,6 кг, 21см - диаметър и 11 см дължина - обезопасяват 60 куб.м. помещение.
     Надеждност - аерозолообразуващият състав е в твърда форма. Не се нуждае от презареждане, не се изискват специални мерки за съхранение. Дълъг срок на годност - 10 и повече години!
     Безопасност - в процеса на експлоатация генераторите не отделят токсични вещества, удароустойчиви, не се влияят от триене или експлозии. При използването на АГС - концентрацията на кислород в помещението не се променя, което позволява без рискове за здравето на хората да се намират в помещението 15-20 минути ако то е запълнено с аерозол. Аерозолът не нанася материални вреди и не поврежда електрониката.
     Екологичност - при изговянето на АГС не се използват материали представляващи екологична опасност. В процеса на съхраняване и ползване - вредни вещества не се отделят. При проведени изпитания е доказано, че аерозолът не оказва отрицателно влияния върху озоновият слой на Земята и не създава парников ефект.

     Къде и кой използва АГС-5?
     Фактът, че пожарните служби и полицейските служители в Канада, САЩ, Холандия и Русия масово използват АГС-5 говори сам по себе си. В действителност продукцията която се пласира на западния пазар излиза под брендовете DSPA-5 и FIT-5 и се разпространява от партньори на ЗАО "НПГ Гранит-Саламандра" Русия. За руският пазар е подписана заповед от министъра на извънредните ситуации за комплектация на всички пожарни коли с АГС-5.
     АГС-5 би обезпечил пожарната безопастност в следните сектори:
     - вили, апартаменти, мазета, тавански помещения, гаражи, сервизи
     - складове, цехове, производства, работилници
     - хотели, сауни, СПА центрове
     - охранителни фирми - за оперативно ползване при необходимост
     - трафопостове, подстанции, кабелни тунели
     - сървъри, електроника, компютри
     - яхти, кораби, влакове, самолети, ремаркета, камиони и мн.др.
     Практически приложението не е ограничено, стига помещението да бъде затворено и да може да се хвърли устройството в него.

 
  • ТЕЦ "Варна"
  • Подстанции: "Мизия", "Столник", "Бургас", "Пловдив", "Дружба", "Червена могила"
  • Книжен комбинат -Димитър Благоев
  • Автосервизи - гр.София, гр.Варна, гр.Пловдив
  • Частни клиенти - вили, гаражи, автомобили и др.Начало    :    За нас    :    Продукция    :    Документация    :    Партньорство    :    Контакти

Полезни връзки

Пожарогасители. Всичко за аерозолняе пожарогасител. Пожарозащита
Copyright © "Анкос 66" ЕООД , 2009, Всички права запазени.